16 september 2016

Acties per wijk

Acties per wijk

SAMEN ENERGIE BESPAREN IN PLAN OOST? BUURKRACHT HELPT! Energie besparen is goed voor ons milieu. En voor onze portemonnee. Voor de toekomst van onze planeet, en dus voor onze kinderen. Toch komt het er vaak niet van. Uit onderzoek blijkt dat als een buurt de krachten bundelt, het opeens wel lukt om besparingsmaatregelen van de grond te tillen. In Wierden gaat Tonnie Kroeze, inwoner van Plan Oost, deze uitdaging graag aan, te beginnen in zijn eigen buurt. Ze worden daarbij geholpen door Buurkracht, een kosteloos en niet-commercieel initiatief van Enexis Holding N.V. Het doel: energie en geld besparen door gezamenlijk acties te organiseren. Hij zoekt nog buurtgenoten die dit samen met hem willen realiseren.

Samen besparen, een goed idee!

Buurkracht ondersteunt buurtgenoten die samen energiebesparende maatregelen willen nemen. Met Buurkracht is energie besparen voordeliger, makkelijker en gezelliger dan alleen. Ze onderzoekt samen met een buurtteam de beste bespaarmogelijkheden en helpt de buurt te enthousiasmeren. Zodat goede voornemens geen voornemens blijven, maar ook echt worden uitgevoerd. Buurkracht kost niets en legt deelnemers niets op, maar helpt om besparingsacties bekend te maken en tot een goed einde te brengen.

Enthousiast?

Al meer dan 95 buurten zijn samen met Buurkracht aan de slag. Ben jij die enthousiaste buurtbewoner die dit ook wel ziet zitten in Plan Oost? Neem dan contact op met Tonnie Kroeze of Miranda Scheffer van Buurkracht. Of neem een kijkje op de website.