16 september 2016

Energiebespaarlening

Energiebespaarlening

money-1017463

De Energiebespaarlening is een aantrekkelijke mogelijkheid om energiebesparende investeringen in of aan uw eigen huis te financieren.

 

De voorwaarden voor de lening kunt u hier lezen.

Een energiezuinig huis biedt veel voordelen

Wooncomfort, lagere energiekosten, waardeverhoging van uw woning is uiteraard goed voor het milieu. In Overijssel hebben daarom – mede dankzij de oude duurzaamheidslening – veel woningeigenaren de afgelopen jaren al maatregelen getroffen om hun huis duurzamer te maken. De provincie Overijssel heeft de doelstelling om voor 2020 ongeveer 45% van alle koopwoningen in Overijssel op energielabel B te krijgen. Aanpakken dus!

Bijdrage van de overheid

Gaat u aan de slag met isoleren? Dan krijgt u voor ongeveer 20% van de kosten subsidie. Voor VvE’s  is er ook een subsidie aan te vragen voor energieadvies. Voor het opwekken van energie is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Op energiesubsidiewijzer.nl kunt u zien welke subsidies er zijn voor het verduurzamen van uw woning.

Energieloket in uw gemeente

U kunt de Energiebespaarlening aanvragen via https://www.energiebespaarlening.nl/. Wilt u meer informatie of advies over de maatregelen om uw woning te verduurzamen? Neem dan contact op met het energieloket in de gemeente Wierden. Bel 0546- 723117 of mail naar duurzaamwierdenenter@gmail.com

* U kunt maximaal 75% van de hoofdsom van de Energiebespaarlening gebruiken voor het financieren van zonnepanelen. De andere 25% van het leenbedrag moet geïnvesteerd worden in andere maatregelen van de maatregelenlijst.