16 september 2016

Energiebespaarlening

Rentekorting niet meer beschikbaar vanaf  7 oktober 2019

money-1017463

De Energiebespaarlening is een aantrekkelijke mogelijkheid om energiebesparende investeringen in of aan uw eigen huis te financieren.

 

Door het succes van de regeling in Overijssel stopt de rentekorting voor nieuwe leningen met ingang van 7 oktober 2019.

Door een financiële bijdrage van de provincie Overijssel gold er voor inwoners van de provincie vanaf juni 2016 een rentekorting op de Energiebespaarlening. Door het succes van de Energiebespaarlening en de dalende rente, is deze rentekorting komen te vervallen.

De Energiebespaarlening blijft beschikbaar in Overijssel. Voor leningen die vanaf 7 oktober 2019 zijn aangevraagd geldt de landelijke, aantrekkelijke basisrente.

De voorwaarden voor de lening kunt u hier lezen.

Een energiezuinig huis biedt veel voordelen

Wooncomfort, lagere energiekosten, waardeverhoging van uw woning is uiteraard goed voor het milieu. In Overijssel hebben daarom – mede dankzij de oude duurzaamheidslening – veel woningeigenaren de afgelopen jaren al maatregelen getroffen om hun huis duurzamer te maken. De provincie Overijssel heeft de doelstelling om voor 2020 ongeveer 45% van alle koopwoningen in Overijssel op energielabel B te krijgen. Aanpakken dus!

Bijdrage van de overheid

Gaat u aan de slag met isoleren? Dan krijgt u voor ongeveer 20% van de kosten subsidie. Voor VvE’s  is er ook een subsidie aan te vragen voor energieadvies. Voor het opwekken van energie is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Op energiesubsidiewijzer.nl kunt u zien welke subsidies er zijn voor het verduurzamen van uw woning.

Energieloket in uw gemeente

U kunt de Energiebespaarlening Overijssel aanvragen via www.energiebespaarlening.nl/overijssel. Wilt u meer informatie of advies over de maatregelen om uw woning te verduurzamen? Neem dan contact op met het energieloket in uw gemeente. Op www.overijssel.nl/energieloketten vindt u de contactgegevens per gemeente.

* U kunt maximaal 75% van de hoofdsom van de Energiebespaarlening gebruiken voor het financieren van zonnepanelen. De andere 25% van het leenbedrag moet geïnvesteerd worden in andere maatregelen van de maatregelenlijst.