Energiebesparende isolatiemaatregelen 

isolatieactie

Bent u eigenaar én bewoner van uw woning? Dan kunt u in aanmerking komen voor de ISDE-subsidie (Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing). Bij één isolatiemaatregel krijgt u tot 15% subsidie, bij twee of meer maatregelen krijgt u tot 30% subsidie op de energiebesparende maatregelen. De tweede maatregel kan ook de aanschaf van een warmtepomp zijn.


De energiebesparende isolatiemaatregelen waaruit u kunt kiezen, zijn:
  • spouwmuurisolatie: het isoleren van bestaande spouwmuren in de thermische schil
  • dakisolatie: het isoleren van het bestaande dak in de thermische schil, of van de bestaande zolder- of vlieringvloer (als de zolder onverwarmd is)
  • vloerisolatie en/of bodemisolatie: het isoleren van de bestaande vloer en/of de bestaande bodem (ofwel de kruipruimte) in de thermische schil
  • gevelisolatie: het isoleren van de bestaande binnen- of buitengevel met isolatiemateriaal
  • isolatieglas: het vervangen van glas in de thermische schil door HR++-glas of door triple glas

Let op: Als u triple-glas neemt, dan moet dit altijd in combinatie met het vervangen van het kozijn door een isolerend kozijn. Isolatieglas mag gecombineerd worden met panelen in het kozijn met dezelfde U-waarde (isolatiewaarde). Op dit moment hebben we een collectieve inkoopactie waarbij u 10% (maximaal € 250) terug kunt krijgen van SDWE. Bovendien krijgt u 5% extra korting via de offerte tool van 4 lokale bedrijven waar u zelf een (indicatieve) offerte kunnen maken. Voor verdere informatie verwijzen wij u naar de website voor Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), Bron RVO. U kunt voor het nemen van deze isolatiemaatregelen gebruik maken van de Energiebespaarlening Overijssel. De energiecoach van het Energieloket kan u er mee helpen.