Overstappen naar Energie vanOns

Het kan interessant zijn om over te stappen naar een andere energieleverancier. Dit geldt vooral als u meer energie verbruikt dan het energieplafond. Voor 2023 is dit 1200 m3 gas en 2900 kWh stroom. 

Let op:  het energieplafond is geëindigd m.i.v. 1 januari 2024. 

U kunt klant worden bij het energiebedrijf “Energie vanOns:”. Dit is het energiebedrijf dat de stroom koopt van ons zonnepark. 
Zij hebben concurrerende tarieven voor gas en stroom. Zeer aantrekkelijk is hun vergoeding voor extra terug geleverde stroom van uw zonnepanelen. Energie VanOns is een groene energieleverancier. De stroom wordt lokaal opgewekt door meer dan honderd energiecoöperaties in noord en oost Nederland.

Kortingen voor inwoner gemeente Wierden

Als Inwoner van de gemeente Wierden ontvangt u van onze stichting een korting van 250 euro als u een jaar klant blijft. Daarna ontvangt u jaarlijks een blijf korting van 100 euro.
Onze stichting wil zo het gebruik van duurzame energie bevorderen en inwoners laten profiteren van de opbrengst van ons zonnepark.
De kortingen worden niet verrekend in het maandbedrag van Energie vanOns. Ze worden door de stichting rechtstreeks aan u overgemaakt na afloop van het jaar.

Extra korting voor inwoners met kleine beurs

Als uw inkomen minder is dan 150% van het bijstandsniveau, kunt u in aanmerking komen voor een korting van 500 euro. U ontvangt dan 10 maanden 50 euro van onze stichting vanaf het moment dat u overstapt.
U moet zich dan eerst melden bij het zorgloket van de gemeente telefoon 0546 – 58 09 90 of per mail: zorgloket@wierden.nl.Het zorgloket toetst of u aan de voorwaarden voldoet.

Kies ook voor Wierdense groene stroom.

Klik op het logo hiernaast

 

Ziet u er tegenop om over te stappen, vraag dan om hulp van een Energiecoach via telefoon 0546 – 72 31 17.

De goedkoopste energieleverancier bestaat niet. De prijzen variëren momenteel met de week. Op dit moment is de prijs voor een vast contract (van één jaar of drie jaar) hoog. Daarom is het waarschijnlijk beter om nu over te stappen naar een variabel tarief als uw huidige contract afloopt. Als u nog een contract hebt wat niet afloopt, doe dan niets. Wacht tot de prijzen wat lager zijn. Waarschijnlijk is dat in het voorjaar, als de wintervraag naar gas voorbij is.
Als u overstapt naar stroom van ons zonnepark De Groene Weuste, krijgt u van onze stichting € 250 (nadat u één jaar klant bent). U kunt via onze website overstappen naar energiebedrijf Energie VanOns en daar een contract afsluiten. Voorlopig adviseren we een variabel contract. De welkomstkorting van € 250 krijgt u na het eerste jaar klant te zijn geweest.