Stichting Duurzaam Wierden-Enter (SDWE) werkt samen met Pure Energie. Samen willen we een zonnepark gaan bouwen op het hieronder weergegeven kaartje gekleurde veld.

Werkgroep

Een zonnepark biedt kansen voor de biodiversiteit en nieuwe natuur. 25% van de oppervlakte moet ‘groen’ worden ingericht. Omdat we het belangrijk vinden dat van het begin af aan de omwonenden kunnen meepraten over de inrichting van het gebied starten we een werkgroep.

Crowdfunding

Een zonnepark levert inkomsten op. Om te voorkomen dat alle winst wegvloeit willen we door crowd funding zorgen dat de helft van dit zonnepark in lokaal eigendom komt. De werkgroep kan meedenken in de aanpak daarvan. Bij De Groene Weuste (hebben we na de bouw gecrowdfund, wat een heel laag risico op de investering geeft. Dit kan nu weer, maar een andere mogelijkheid is de oprichting van een coöperatie voor direct omwonenden.
Wil je meepraten, meedenken of meebeslissen, geef je dan op voor de werkgroep.

Nieuwsbrief

Als je op de hoogte wilt blijven van de ontwikkelingen of belangstelling hebt om financieel mee te doen kun je dit invullen op het contactformulier. Ook op de website van het zonnepark (https://zonneparkwierdenscheaa.nl/ ) zullen we de ontwikkelingen bekend maken.

Lokatie van zonnepark Wierdensche Aa

Na een aantal werkgroepsavonden en een open informatiebijeenkomst zijn de plannen voor een zonnepark aan de Beverdamsweg ingediend bij de gemeente voor een omgevingsvergunning. De Stichting (SDEWE) doet dit samen met Pure Energie, de energieleverancier uit Enschede. Beiden hebben we een inbreng en eigendom van 50% in een project-bv ‘Zonnepark Wierdensche Aa BV’. De landschappelijke inpassing van het zonnepark is in overleg met de gemeente en Het Overstigt afgestemd op de omgeving naar de wensen van de werkgroep. Zo komt er langs de Beverdamsweg een talud met een meidoornhaag om de zonnepanelen aan het zicht te onttrekken en aan de noordkant een struweelrand. Mede hierdoor krijgen vogels en kleine zoogdieren nestelruimte en zullen insecten en bloemen zorgen voor een sterke verbetering van de biodiversiteit in de  omgeving. Zodra er weer nieuws is wordt dit geplaatst op de website.