16 september 2016

Energie besparen

Energie besparen

Uw woning kunt u isoleren met vloer- en spouwmuurisolatie, dubbel glas en dakisolatie. Daarnaast kunt u in uw woning van alles bedenken om energie te besparen. Elektrische apparaten met een A-label (energielabel voor apparaten), energiezuinige verlichting en noem maar op. Ook door gedragsaanpassing kan het energieverbruik vaak flink omlaag. Zoals goed omgaan met de dag- en nachttemperatuur van de CV en gebruik van de apparaten. En niet te vergeten: de thermostaat eerder omlaag als u naar bed gaat.

Inkoop van energie  Energiebesparing levert geld op. Maar ook de inkoop van energie kan vaak goedkoper. Niet altijd is er voldoende aandacht hiervoor. Ruim 60 % van de bevolking betaalt te veel voor gas en elektra.
Ook het vastrecht is een aandachtspunt. En niet te vergeten het dubbeltarief. Dubbeltarief is voor bijna niemand meer aantrekkelijk. Je moet tegenwoordig al 61% van je verbruik als nachttarief gebruiken voordat het voordeel oplevert. De oorzaak van deze ontwikkeling is dat veel energie overdag wordt opgewekt door zonne-energie. Vervolgens is het belangrijk om naar de aansluitingsgegevens te kijken. In sommige gevallen, veelal bij bedrijven is de aansluiting te groot, waardoor teveel betaald wordt aan capaciteitskosten. Veel bedrijven betalen teveel aan deze opgetelde gegevens. Een mooi voorbeeld hiervan is een bezoek dit voorjaar aan een drukkerij in de regio. Er waren enkele jaren geleden nieuwe drukpersen en een nieuwe HR verwarmingsinstallatie aangeschaft. Gevolg: veel minder elektra- en gasverbruik.

socket-304983_1280

Daarmee was de aansluitingscapaciteit ruimschoots te groot geworden, maar daar was niets mee gedaan. Bij dit bedrijf hebben we de capaciteitskosten en ook de productprijs laten aanpassen. Zonder noemenswaardige kosten zijn de jaarlijkse energiekosten met € 2200 gedaald. Het zijn zaken waar je als ondernemer/afnemer niet  mee bezig bent omdat het geen core-business is. De energiekostenadviseur van Stichting Duurzame Energie Wierden-Enter kan u ‘ontzorgen’ tegen een aantrekkelijk tarief. Ook voor huishoudens is er vaak op een simpele manier honderden euro’s te besparen.

Op al deze gebieden kunnen wij u helpen energie en kosten te besparen. Bel voor een afspraak met de energieadviseur 06-21850340 / 0546-571434 of stuur een e-mail.