16 september 2016

Energielabel

Energielabel

Bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en utiliteitsgebouwen is een geldig energielabel verplicht. Het label laat de energieprestatie van de woning of het gebouw zien.Ook maakt het Energielabel duidelijk welke energiebesparende maatregelen mogelijk zijn. De labelklasse voor woningen loopt van A t/m G, dus van weinig naar veel besparingsmogelijkheden. Het energielabel is maximaal 10 jaar geldig. De introductie van het energielabel draagt bij aan het behalen van de doelstellingen van het Nationale Energieakkoord.

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) ondersteunt de zakelijke markt rond de introductie van het Energielabel in opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Milieu Centraal ondersteunt de particuliere markt rond de introductie van het Energielabel. U kunt hier vrijblijvend uw woning checken op verbetermogelijkheden.

energy-efficiency-154006_1280

 

Lees meer over de verschillende energielabels.

 De adviseurs van Stichting Duurzame Energie Wierden-Enter kunnen u adviseren hoe u het energielabel van uw huis kunt verbeteren.