27 juni 2022

Collectieve inkoopactie isolatie

Binnenkort komt er een nieuwe regeling vanuit de overheid: Het Nationale Isolatie Programma (NIP). Om te voorkomen dat mensen uit Wierden nu niet meer voor de collectieve isolatie-actie in aanmerking komen én nog niet voor de NIP, hebben we onze actie verlengd. Tot nu toe hebben zich al ca. 200 mensen aangemeld en van de regeling gebruik gemaakt.

U kunt zich nog aanmelden. Het budget is verhoogd tot 300 deelnemers.

De gemeente Wierden en onze stichting doen samen deze actie om zoveel mogelijk woningen te isoleren. De overheid wil het isoleren van woningen stimuleren om het gasgebruik te verminderen. Voor het milieu en het klimaat is het belangrijk dat we minder energie gebruiken. Met de hoge energieprijzen is het ook voor u interessant om het energieverbruik te verminderen.

Met deze actie maken we het voor u financieel aantrekkelijker om uw woning te isoleren. 

U ontvangt een collectiviteitskorting van 10% (met een maximum van 250 euro per adres) van Stichting Duurzaam Wierden-Enter.

U komt hier ook voor in aanmerking als u eerder dit jaar uw woning voor minimaal 1500 euro heeft laten isoleren en niet eerder een bijdrage van 250 euro van de stichting heeft ontvangen.

Ook willen we u ontzorgen bij het aanvragen van offertes. We hebben hiervoor een ‘offerte tool’ laten maken waar u zelf een (indicatieve) offerte kunt aanvragen bij vier regionale isolatiebedrijven voor vloerisolatie en/of spouwmuurisolatie. 

Bij deze vier isolatiebedrijven ontvangt u ook nog 5% extra korting als u uw offertes zelf digitaal aanvraagt, bovenop de actiekorting van 10%.

Ga hiervoor naar de betreffende pagina om zelf een offerte aan te vragen.

Hoe kunt u meedoen met de collectieve isolatieactie?

U meldt zich aan via dit formulier. U kunt zich tot 30 juni 2023 aanmelden. U vraagt offertes aan bij één of enkele vakbedrijven die op deze website staan. Na ontvangst van de offertes beslist u of u meedoet en aan welk bedrijf u de opdracht verleent. Deze keuze is geheel aan u.

U ontvangt de collectiviteitskorting als de opdracht is uitgevoerd en betaald.

Een kopie van de factuur van het isolatiebedrijf en de ingevulde bon kunt u sturen naar email duurzaamwierdenenter@gmail.com of bij het Energieloket, Gildenweg 8, 7641AZ  Wierden in de brievenbus doen.

De Energiecoach denkt met u mee

Bij de aanmelding kunt u aangeven of u een huisbezoek wil van een Energiecoach. De Energiecoach geeft niet alleen voorlichting over isolatie, maar ook over andere duurzame investeringen, zoals zonnepanelen en een warmtepomp.

Ook kan hij u informeren over subsidies en een aantrekkelijke duurzaamheidslening van het Nationaal Warmtefonds. U kunt u ook direct een Energiecoach inschakelen die u helpt bij de aanmelding. Belangrijk: een afspraak met een Energiecoach is gratis en vrijblijvend. Niks moet, u zit dus nergens aan vast! Maak een afspraak met een Energiecoach door te mailen naar duurzaamwierdenenter@gmail.com of bel 0546 – 72 31 17.

Extra bijdrage voor inwoners met energiearmoede

Door recente ontwikkeling en de daarmee stijgende energieprijzen komen steeds meer mensen financieel in de knel. Is dit ook bij u het geval, dan kunt u mogelijk in aanmerking komen voor een extra tegemoetkoming als u een duurzame maatregel treft. Deze extra tegemoetkoming is afhankelijk van uw financiële situatie en de maatregel(en) die u wilt treffen. Op de pagina over energiearmoede vindt u de voorwaarden. U kunt contact opnemen met het Energieloket als u hierover meer informatie wenst. U kunt met vragen over energiearmoede ook terecht bij het zorgloket van gemeente Wierden, telefoonnummer 0546 – 58 09 90 of per mail: zorgloket@wierden.nl.

Voorwaarden voor collectiviteitskorting

 • Er wordt 10% korting gegeven op het factuurbedrag (inclusief BTW) van de isolatiemaatregelen.
 • De actie geldt voor dak-, muur-, vloerisolatie, HR++-glas, tripleglas (in combinatie met kozijnen)
 • Het maximumbedrag van de korting is € 250
 • De investering in isolatie is minimaal € 1.500
 • De isolatie is na 1 januari 2022 uitgevoerd en uiterlijk 31 december 2023 of de NIP-regeling in werking gaat.
 • U meldt zich zo spoedig mogelijk aan via het formulier. Toekenning gaat op volgorde van deze aanmelding.
 • Uitbetaling vindt uitsluitend plaats via de bank binnen 2 maanden na uitvoering van werk, indiening van de factuur en opgave van uw IBAN-nummer via de bon.
 • U heeft niet eerder op het betreffende adres € 250 ontvangen van SDWE voor een duurzaamheidsactie.
 • U gaat akkoord met toezending van onze nieuwsbrief (1x per maand via de e-mail) en geeft toestemming om uw gegevens te bewaren in ons adresbestand.
 • SDWE is niet aansprakelijk voor adviezen en verkeerd uitgevoerde werkzaamheden.
 • De actie geldt alleen voor woningeigenaren in de gemeente Wierden.
 • Er kunnen maximaal 300 deelnemers meedoen.
 • Het moment van aanmelding is bepalend of u in aanmerking komt voor de korting
 • In geval het aantal van 300 deelnemers wordt overschreden komt u op een wachtlijst. Als er ruimte is in het budget komt u alsnog in aanmerking voor de korting.
 • In geval van twijfel beslist het bestuur van SDWE.

Voor vragen over de woningisolatie-actie en/of de Energiecoaches kunt mailen naar duurzaamwierdenenter@gmail.com of bellen naar 0546 – 72 31 17.

Vast of mobiel