24 oktober 2016

FAQ

FAQ

Hier beantwoorden wij uw veel gestelde vragen. Indien u nog een vraag heeft die hier niet wordt beantwoord, kunt u altijd mailen naar duurzaamwierdenenter@gmail.com of bellen naar 0546 – 723117.

factsheets-6-alternatieven-aardgas (1)

Deze factsheets geven een beknopte uitleg van de  alternatieven voor aardgas.

Heeft de stichting een jaarverslag?

Voor het jaarverslag 2019 klik hier.

Voor het jaarverslag 2020 klik hier.

 

Hoe gaan wij om met uw gegevens?

Lees hier meer over de privacyverklaring.

 

Nee, u krijgt alleen subsidie bij minstens twee maatregelen uit de lijst.

Geheel kosteloos komt hij of zij bij u langs om deskundig advies te geven over uw woning.

Dat kan. Bij de stichting zijn ook wooncoaches van Duurzaam Thuis Twente betrokken.

Jazeker. U kunt uw lampen vervangen voor LED lampen, switchen van energieleverancier, verwarming ’s nachts op 15 graden.

Jazeker. Je kunt isoleren met vlas, schapenwol, hennepvezels en nog veel meer. Voor een overzicht van duurzame bouwmaterialen, kijk op www.dubomat.nl. Bij hen kun je ook terecht voor vragen over de bouwbedrijven/aannemers die de materialen kunnen toepassen.

U wekt zelf duurzame energie op. Bijvoorbeeld via zonnepanelen of een windmolen.  Een deel van deze energie verbruikt u zelf. De rest levert u terug aan het openbare net. Maar als de zon niet schijnt, of als het niet waait hebt u ook energie nodig. U verbruikt op dat moment meer dan dat u zelf opwekt. Deze energie levert uw energiebedrijf.

Nee, wij verhuren geen zonnepanelen. Wilt u hier meer informatie over kijk bv. op www.zelfstroom.nl

Als je als particulier zonnepanelen koopt, kun je de BTW op aanschaf- en installatiekosten van de Belastingdienst terugvragen. De belastingregel geldt met terugwerkende kracht sinds 20 juni 2013. Klik hier voor meer informatie over deze BTW-teruggave.

In combinatie met een andere (isolatie)maatregel kunt u ook in aanmerking komen voor een Energiebespaarlening.

Zonnepanelen zijn onderdeel van de woning en vallen normaal gesproken onder uw woonhuis (opstal)-verzekering. Door plaatsing van zonnepanelen zal de herbouwwaarde iets toenemen, maar in de praktijk is de toename van de herbouwwaarde gering, waardoor er nauwelijks sprake is van invloed op je verzekeringspremie. Vaak staat in de polisvoorwaarden dat je wijzigingen aan de woning dient door te geven; het is dus verstandig dit door te geven aan jouw verzekeraar.

De zonnekaart is een website die huiseigenaren inzicht geeft in de geschiktheid van hun dak voor zonnepanelen of zonneboilers. De kaart toont alle dakvlakken die voldoende zon instraling hebben en geeft een betrouwbare inschatting van het aantal zonnepanelen dat hierop geplaatst kan worden. Ga naar de website om te kijken of uw dak geschikt is voor zonnepanelen. De zonnekaart laat direct zien hoeveel u kunt verdienen aan de zon.

Dat kan. Wij zijn telefonisch en via de mail bereikbaar. U kunt ook een afspraak maken om bij ons op kantoor langs te komen. duurzaamwierdenenter@gmail.com of 0546 – 72 31 17.

U kunt ons elke dag mailen met een vraag.  Dat kan door een e-mail te sturen naar duurzaamwierdenenter@gmail.com. Uw e-mail wordt dan zo spoedig mogelijk beantwoord. Daarnaast zijn wij op kantooruren telefonisch bereikbaar op dit nr. 0546 – 72 31 17.