Je bekijkt nu Bijenstal ‘Bij de Regge’ ontvangt een donatie van 1200 euro 

Bijenstal ‘Bij de Regge’ ontvangt een donatie van 1200 euro 

Ook de bijenstal ‘Bij de Regge’ van Stichting Enters Reggedal ontving een bedrag uit ons fonds voor maatschappelijke organisaties
Stichting Enters Reggedal is bezig met de opzet van een jaarlijks terugkerend bezoek aan het Reggedal van diverse groepen van de basisscholen. Die bezoeken variëren van een bezoek aan de schaapsherder en het scheren van schapen tot het uitleg geven over de geschiedenis van de zomp en het varen daarmee.
Daarnaast willen zij ook uitleg geven  over het Reggedal in het algemeen en over de betekenis van bijen voor onze natuur en het bezoeken van de bijenstal.
Omdat deze bijenstal midden in het veld staat en er geen aansluiting aanwezig is op het lichtnet  willen zij erg graag een vorm van energievoorziening hebben. Er zijn inmiddels drie zonnepanelen, een accu en een regelaar voor de energieopslag geplaatst, zodat zij in de bergruimte ook ’s avonds licht hebben.
Stichting Duurzame Energie Wierden-Enter heeft hieraan € 1.200 meebetaald uit het fonds voor maatschappelijke projecten. Dit jaar was voor dit fonds € 25.000 beschikbaar uit de opbrengst van zonnepark De Groene Weuste. Ook andere maatschappelijke organisaties hebben een bijdrage gekregen, zoals de Hervormde Kerk in Wierden voor LED-verlichting, de Generatietuin voor zonnepanelen en een windmolentje voor stroomvoorziening en SV Enter ook voor zonnepanelen. Op deze manier deelt de bevolking van de gemeente Wierden in opbrengst van het zonnepark, wat voor 50% eigendom is van de stichting via crowd funding. Het geld voor de crowd funding is afkomstig van inwoners van de gemeente die op die manier ook financieel meeprofiteren.