Je bekijkt nu Duurzaamheidscompliment voor Roy Bolscher uit Enter

Duurzaamheidscompliment voor Roy Bolscher uit Enter

Onze stichting reikt enkele malen per jaar een zogenaamd duurzaamheidscompliment uit aan een inwoner of instelling die zich heeft onderscheiden op het gebied van duurzaamheid. Deze keer gaat deze onderscheiding naar Roy Bolscher uit Enter.

Roy draagt duurzaamheid een warm hart toe, zowel privé als in zijn vleesbedrijf in Enschede. Met zijn vernieuwende maatregelen is hij al enkele malen in het nieuws geweest. Roy is ervan overtuigd dat we zuiniger moeten omgaan met onze aarde, zeker ook als vleesbedrijf. Daarin wil hij graag een goed voorbeeld zijn. Zo heeft de onderneming zich tot doel gesteld om in 2020 de CO2-uitstoot met 50 procent te reduceren.

Dit vereiste een ingrijpende verbouwing van het bedrijfspand. Een mooie aanleiding om meteen duurzame maatregelen te treffen. Op het dak liggen 800 zonnepanelen en de bedrijfswagens rijden allemaal elektrisch. Dit is nog maar een greep uit de vele duurzame maatregelen die Roy heeft getroffen.

Zijn eigen woning is natuurlijk ook volledig duurzaam (goed geïsoleerd, zonnepanelen, zonnecollectoren en warmtepompen).

Roy produceert ook zijn eigen biologische vlees. In Enter in het Reggedal langs de Regge grazen zijn black angus koeien die daar een fatsoenlijk leven kunnen leiden.

Kortom Roy is een ondernemer die echt gelooft in een duurzame wereld. Daarom verdient hij ons “compliment”. Op 23-4 ontving Roy de “save the planet award” uit handen van  Simon Vetker, die het compliment de vorige keer in ontvangst mocht nemen.