Je bekijkt nu Duurzaamheidskwartet voor schoolkinderen

Duurzaamheidskwartet voor schoolkinderen

Alle basisschoolkinderen vanaf groep 4 in de gemeente Wierden krijgen een Duurzaamheidskwartet. Ze krijgen dit cadeau van het Energieloket Wierden-Enter, de gemeente Wierden, Reggewoon en Twente Milieu. Het kwartet wordt rond de Dag van de Duurzaamheid op 11 oktober a.s. uitgedeeld op alle basisscholen. Ook de kinderen uit de gemeente die op het speciaal basisonderwijs zitten, krijgen een Duurzaamheidskwartet. Ouders kunnen dat kwartet afhalen bij het Energieloket Wierden-Enter aan de Gildenweg 8 in Wierden. Het is geopend op woensdagmiddag van 16 – 18 uur of op afspraak 0546-72 31 17.

Duurzame toekomst is belangrijk

Duurzaamheid is best een ingewikkeld en groots onderwerp. Met dit kwartet willen de vier duurzaamheidspartners kinderen én ouders meer leren over wat duurzaamheid is. ‘En wat ze vooral zelf thuis kunnen doen’, zegt Richard Kortenhoeven, wethouder Duurzaamheid van de gemeente Wierden. ‘Dan doen we richting kinderen graag samen op een eenvoudige manier, spelenderwijs. Zodat thuis aan de keukentafel met een spel gepraat kan worden over duurzaamheid’. Het Energieloket, Reggewoon, Twente Milieu en de gemeente Wierden vinden het belangrijk dat dit gesprek gevoerd wordt. ‘Want uiteindelijk moeten we samen zorgen voor een duurzame toekomst voor onze kinderen’, aldus Kortenhoeven.

Kwartetten in de klas

Energieadviseur Kees van Dorth van het Energieloket, wethouder Kortenhoeven en twee energiespecialisten van Reggewoon werden vrijdag 8 oktober ontvangen in groep 7/8 van de basisschool in Notter. In groepjes werd met de kinderen een leerzaam potje kwartet gespeeld. Alle belangrijke thema’s van duurzaamheid kwamen aan de orde: van energie besparen, aardgasvrij leven en het duurzaam opwekken van stroom, tot klimaat, natuur, duurzaam vervoer en hergebruik. En tussendoor werden weetjes en fantasieën gedeeld met en door de kinderen. Al met al een leerzame ochtend voor de kinderen op de School met de Bijbel Notter-Zuna.