Je bekijkt nu Medewerkers van De Piet maken zonnepark De Groene Weuste winterklaar

Medewerkers van De Piet maken zonnepark De Groene Weuste winterklaar

De medewerkers van zorgboerderij De Piet zijn mensen die niet geschikt zijn voor de ‘gewone’ arbeidsmarkt en bij De Piet in dagbesteding een zinvolle bezigheid hebben.
Zorgboerderij de Piet is gespecialiseerd in het begeleiden van volwassenen met een verstandelijke beperking, ontwikkelingsproblemen, psychische problemen en stoornissen in het autistische spectrum en andere aanverwante stoornissen.
Het doel van zorgboerderij de Piet is het begeleiden van deelnemers waarbij iedere deelnemer het beste uit zichzelf mag halen en gekeken wordt naar mogelijkheden en kansen. De persoonlijk ontwikkeling en groei staat centraal.
In een natuurlijke omgeving wordt samengewerkt, geleerd en gespeeld. Iedereen kan boeren op eigen niveau.
Het gras van zonnepark De Groene Weuste wordt kort gehouden door schapen. Hierdoor is sprake van dubbelgebruik van de grond: agrarisch en voor energieproductie. De medewerkers van De Piet hebben distels, brandnetels en riet verwijderd waar schapen niet van houden. Met bosmaaiers en harken gingen ze de wilde begroeiing te lijf, zodat volgend voorjaar het veld er netjes bij ligt voor de uitbreiding en hoge planten geen schaduw geven op de zonnepanelen. Hierdoor komt er naast het dubbele gebruik nog een functie bij: een “sociaal maatschappelijke.”