Per 1 januari 2017 Nog lagere rente Energiebespaarlening Overijssel

Per 1 januari 2017

Nog lagere rente Energiebespaarlening Overijssel

Sinds 1 juni 2016 kunnen woningeigenaren en Verenigingen van Eigenaren in Overijssel de Energiebespaarlening Overijssel aanvragen: een lening tegen een aantrekkelijke rente om je woning te verduurzamen. Per 1 januari 2017 wordt deze lening nog aantrekkelijker: de provincie Overijssel verhoogt namelijk haar korting.

 Dak-, vloer of spouwmuurisolatie, zonnepanelen* of een warmtepomp? Het Nationaal Energiebespaarfonds maakt het allemaal mogelijk. Dankzij een flinke subsidie aan dit fonds heeft de provincie Overijssel voor haar inwoners en VvE’s  een rentekorting van 0,7 à 1,1 procent afgesproken. Door deze korting ligt de rente van de Energiebespaarlening Overijssel vanaf 1 januari 2017 tussen de 1,5 en 1,8 procent (peildatum 1 januari 2017 en afhankelijk van de looptijd en het individuele leenbedrag). Het minimum leenbedrag is € 2.500,-, het maximum is € 50.000,-. Bent u ouder dan 75 jaar? Ook dan kunt u de Energiebespaarlening Overijssel aanvragen.

Een energiezuinig huis biedt veel voordelen

Wooncomfort, lagere energiekosten, waardeverhoging van uw woning is uiteraard goed voor het milieu. In Overijssel hebben daarom – mede dankzij de oude duurzaamheidslening – veel woningeigenaren de afgelopen jaren al maatregelen getroffen om hun huis duurzamer te maken. De provincie Overijssel heeft de doelstelling om voor 2020 ongeveer 45% van alle koopwoningen in Overijssel op energielabel B te krijgen. Aanpakken dus!

Bijdrage van de overheid

Gaat u aan de slag met isoleren? Dan krijgt u voor ongeveer 20% van de kosten subsidie. Voor VvE’s  is er ook een subsidie aan te vragen voor energieadvies. Voor het opwekken van energie is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Op energiesubsidiewijzer.nl kunt u zien welke subsidies er zijn voor het verduurzamen van uw woning.

 Energieloket in uw gemeente

U kunt de Energiebespaarlening Overijssel aanvragen via www.energiebespaarlening.nl/overijssel. Wilt u meer informatie of advies over de maatregelen om uw woning te verduurzamen? Neem dan contact op met het energieloket in uw gemeente. Op www.overijssel.nl/energieloketten vindt u de contactgegevens per gemeente.

 

* U kunt maximaal 75% van de hoofdsom van de Energiebespaarlening gebruiken voor het financieren van zonnepanelen. De andere 25% van het leenbedrag moet geïnvesteerd worden in andere maatregelen van de maatregelenlijst.