Je bekijkt nu Wij delen 100 x 250 euro uit

Wij delen 100 x 250 euro uit

Onze stichting heeft 100 woningeigenaren blij gemaakt met 250 euro. Het geld is afkomstig uit de opbrengst van ons zonnepark in Wierden. Iedereen die voor minimaal € 1500 zijn huis verduurzaamde kon een formulier invullen. De eerste 100 aanmeldingen die voldeden aan de spelregels hebben inmiddels het bedrag op hun rekening gekregen. Het betrof meestal zonnepanelen, maar ook isolatie en warmtepompen. De actie is inmiddels beëindigd.

Het totaalbedrag van investeringen van deze 100 mensen was in de actieperiode van bijna 3 maanden ruim 700 duizend euro. Dat betekent dat alleen al dit jaar in Wierden voor minsten 3 miljoen door particulieren wordt geïnvesteerd in verduurzaming. Dit bedrag wordt terugverdiend door de lagere energienota’s van deze mensen. Hiernaast zijn heel veel inwoners bezig met verbeteren van hun woning wat zich buiten het gezichtsveld van onze stichting afspeelt. Het geeft wel aan hoeveel er omgaat in de energietransitie. Het maakt ook duidelijk dat heel veel mensen zich realiseren dat je beter ‘het geld op het dak kunt zetten dan op de bank’ (met zonnepanelen). Maar ook dat je beter een maandelijks bedrag kunt betalen aan de aflossing van je Energiebespaarlening dan aan de energienota.

Afgelopen week hebben zes nieuwe Energiecoaches hun opleiding afgerond. Ook zij zullen binnenkort bij u thuis kunnen uitleggen waar de mogelijkheden liggen om (deels) van het gas af te gaan, zelf energie op te wekken, de energierekening te verlagen en geld terug te krijgen van de stichting. Want de actie € 50-terug voor energiebesparende (kleine) maatregelen loopt nog steeds door. Kijk hiervoor op de website duurzaamwierdenenter.nl onder ‘acties’.

Met de huidige energieprijzen schrikken heel veel inwoners wakker. Het wordt nu toch wel eens tijd om wat te gaan doen aan energiebesparing. De Energiecoaches staan klaar om u ermee te helpen. Neem contact op met het Energieloket en maak een afspraak. 0546-723117.