Je bekijkt nu Zonnepark Wierdensche Aa

Zonnepark Wierdensche Aa

Al geruime tijd zijn we bezig om een zonnepark voor te bereiden langs de A35 bij de Beverdamsweg. We doen dit samen met Pure Energie, het energiebedrijf. In april is de anterieure overeenkomst met de gemeente getekend. Dit is een aanvulling op de omgevingsvergunning. Hierin wordt geregeld dat ieder jaar een bedrag in het gemeentelijke omgevingsfonds wordt gestort, dat er 50% lokaal eigendom is geregeld en dat na 25 jaar exploitatie het terrein in oorspronkelijke staat wordt teruggebracht. Het lokale eigendom wordt door de deelname van SDWE geörganiseerd. Na de bouw zullen we weer gaan crowdfunden zoals ook bij De Groene Weuste is gedaan.
https://zonneparkwierdenscheaa.nl/
Komende maand wordt de vergunning behandeld door de gemeenteraad. Het wachten is daarna nog op een stroomaansluiting, die we verwachten uiterlijk in 2026 te krijgen. Door de congestie op het elektriciteitsnet kan dit waarschijnlijk niet eerder. Het hoogspanningsnet in oost-Nederland ‘zit vol’ en moet eerst worden uitgebreid. We hopen echter ook op de aanpassing van de Energiewet waar nu een voorstel voor ligt. Die geeft dan een snellere aansluitmogelijkheid.
https://solarmagazine.nl/nieuws-zonne-energie/i26990/acm-energiewet-moet-aangepast-worden-om-uitvoerbaar-en-handhaafbaar-te-zijn