Je bekijkt nu Bewonersbijeenkomst Plan Oost

Bewonersbijeenkomst Plan Oost

Vanuit de participatiecoalitie, de gemeente Wierden en onze stichting was er afgelopen dinsdag 29 november een leuke bijeenkomst tussen een dertigtal enthousiaste inwoners uit Wierden-Oost. Onder de noemer Energie lab zijn er verschillende thema’s besproken. Thema’s zoals “financiële ondersteuning bij verduurzaming”, “samen verduurzamen in de wijk” en “participatie in de wijk: wat betekent dat voor u?”    Tijdens de avond is gebleken dat duurzaamheid leeft in de wijk. Inwoners willen elkaar helpen verduurzamen en hebben ideeën hoe ze de wijk toekomstbestendig kunnen maken.
Bij de gemeente kon men terecht met vragen over subsidies en andere financiële ondersteuning. Hier bleek dat veel inwoners willen verduurzamen, maar niet helemaal wisten welke subsidie- en financieringsmogelijkheden zij kunnen gebruiken. Ook bleek het soms lastig om een subsidie aan te vragen. De gemeente heeft daarom aangegeven dat het gaat kijken naar extra ondersteuning.
Op dit moment worden de wensen en inzichten van de inwoners door de Natuur en Milieu Overijssel samengevat in een verslag. Hieruit wordt de basis gelegd voor de volgende bijeenkomst eind januari. Waar we overgaan tot actie. Wilt u meedenken/praten/beslissen over de toekomst van uw wijk? Kom dan langs!