Je bekijkt nu Enter gaat groen stromen

Enter gaat groen stromen

Duurzaam Wierden-Enter wil dat er meer duurzame energie komt in Enter. Zo zal er binnenkort op een boerderij aan de Morslaan 3 een grote zonnepanelen-installatie komen. Er komen 2500 panelen en heeft daarmee een vermogen van 712 kWp, goed voor vele huishoudens en een deel voor eigen gebruik.

Stichting Duurzame Energie Wierden-Enter is in gesprek met diverse grondeigenaren om zonneparken te realiseren. Eén mogelijkheid ligt in Enter aan de Trelliesweg, net ten zuiden van de A1. De stichting houdt binnenkort een informatieavond om met de buurt te overleggen.

De SDEWE werkt met een speciale werkwijze: de bouw gebeurt zoveel mogelijk met lokale bedrijven, met inzet van de SOWECO en ze willen de omwonenden gelegenheid geven financieel te participeren zodat de hele buurt er profijt van heeft.
Wie in Enter (ten zuiden van de A1) hierover nog geen brief heeft gekregen, kan een mail sturen naar: duurzaamwierdenenter@gmail.com, dan krijgt u de nieuwsbrief en een uitnodiging voor de informatieavond.