Je bekijkt nu Nieuwe subsidieregeling beschikbaar voor isoleren woning

Nieuwe subsidieregeling beschikbaar voor isoleren woning

Als je je huis energiezuiniger maakt ga je minder energie verbruiken en verdien je er geld mee. Een goed geïsoleerde woning is meer geld waard.
Dit is dan ook de kans om gebruik te maken van subsidie om je woning te isoleren bij 2 of meer isolatiemaatregelen. Je kunt ongeveer 20 procent van de kosten terug krijgen. Ga je de spouw en vloer isoleren dan kun je met de subsidie de kosten in iets meer dan 3 jaar terug verdienen volgens Milieu Centraal. Er is een bonus van 4000 euro bovenop de subsidie mogelijk voor wie zijn hele huis voorziet van een zeer zuinig pakket aan maatregelen.
Vanaf 2 september 2019 kun je de aanvraag indienen. Het klimaatakkoord heeft er aan bijgedragen dat de subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) weer beschikbaar is. Tot nu toe is alleen subsidie mogelijk op een warmtepomp en zonneboiler. Om van het gas af te kunnen is een goed geïsoleerde woning voorwaarde om een warmtepomp aan te schaffen.
Er is 84 miljoen subsidie beschikbaar tot en met 2020. Er kunnen ongeveer 100.000 woningen door deze subsidiemogelijkheid geïsoleerd worden. Dat betekent wees er snel bij!
Ook na 2020 is er subsidie beschikbaar voor isolatiemaatregelen. Dit is een onderdeel van de ISDE (Investeringssubsidie duurzame Energie)
De voorwaarden voor deze subsidie kunt je vinden op de website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) https://www.rvo.nl/
Wilt je meer weten over hoe je je woning kunt isoleren neem contact op met het Energieloket Wierden, tel: 0546-723117. Onze wooncoaches kunnen je hierbij ook helpen.