Je bekijkt nu Wij stellen 25.000 euro beschikbaar voor maatschappelijke instellingen!

Wij stellen 25.000 euro beschikbaar voor maatschappelijke instellingen!

De opbrengsten van zonnepark De Groene Weuste wil de stichting zoveel mogelijk benutten voor duurzame projecten in de gemeente Wierden. Dankzij twee zonnige zomers kan een budget van 25.000 euro worden vrijgemaakt om maatschappelijke organisaties te helpen bij het realiseren van duurzame projecten. Verenigingen en instellingen met een maatschappelijke doelstelling kunnen een verzoek indienen voor een financiële bijdrage. Voorwaarde is dat het geld besteed wordt aan een duurzaam project. Het project hoeft niet persé betrekking te hebben op duurzame energie. Voor alle plannen die de wereld een beetje duurzamer maken kan een aanvraag worden ingediend. Dus ook het bevorderen van biodiversiteit, waterbeheer, recycling e.d. komt in aanmerking.

De stichting vindt het belangrijk dat ook jongeren betrokken worden bij duurzame acties. Daarom kunnen ook scholen leerlingen vragen om met ideeën te komen om de school(omgeving) duurzamer te maken.

Het bestuur beoordeelt de aanvragen en beslist hoeveel geld er beschikbaar wordt gesteld. Aanvragen kunnen t/m 31-10-2020 ingediend worden.

Opbrengsten van het zonnepark worden al enige tijd besteed voor acties waarbij inwoners een bijdrage ontvangen als ze de woning isoleren. Zie de websites https://duurzaamwierdenenter.nl/rre/

Binnenkort wil de stichting starten met een nieuwe actie waarbij inwoners 100 euro ontvangen bij aanschaf van energiezuinige huishoudelijke apparaten, zoals een koelkast of wasmachine.